top of page

Basisturnen
2023-2024

Hoofdtrainer: Evert De Jaeghere
info@turnaroundbierbeek.be
 

Kleuters
3, 4 en 5 jaar (°jaar 2018-2020)
WOENSDAG 14h00 - 15h00
Lidgeld: 165 euro

De rijkdom en variatie aan psychomotorische prikkels die we elke woensdag aanbieden, geeft onze jongste leden ten volle kansen om zich lichamelijk, psychisch en sociaal te ontplooien. Een deeltje van de verzamelijkde know-how van de bewegingsschool wordt gebruikt en verder uitgediept voor het kleuteruurtje van Turn Around Bierbeek.
Een lesje begint met een gezamenlijk spel, een dansje, een moment van denken en doen met gebruik van wisselend materiaal. Hart en longen worden in werking gezet. Hierna verdelen we de kleuters in leeftijdgroepjes en krijgen ze oefeningen aangeboden in circuitform die een basis zijn voor de doorstroming naar de hogere groepen en sporttakken.

Vele kleuters hebben de turnmicrobe te pakken en doen verder in de groep basisturnen Mini’s. Onze aandacht gaat uit naar de vreugdebeleving door spel.
Een stevige hart- en longentraining wordt gevolgd door kracht- en lenigheidsoefeningen. Het kerngedeelte an deze les wordt aangeboden in doorschuifsysteem waar de verschillende trainers oefeningen geven aan gekende en minder gekende toestellen. Plinten, touwen, ringen, rekstokken, balken, stellingen enz behoren tot het gebruikelelijk gamma van materialen.

Mini's Basisturnen
6 en 7 jaar (°jaar 2016-2017)
WOENSDAG 15h00 - 16h00
Lidgeld: 180 euro

Tijdens de krachttraining en lenigsheidsoefeningen wordt aandacht gegeven aan groepsvorming en samenwerking. De kinderen krijgen oefeningen aangeboden waar aandacht noodzakelijk is. Hoe moet ik rollen voorwaarts, rugwaarts, …? Plintsprongen, balk en rekstokoefeningen ! Hoe sta ik op mijn handen? Hoe doe ik radslag? Hoe spring correct op een luchtkasteel of trampoline? Maw alle basisvaardigheden van de verschillende gymnastiek disciplines komen hier aan bod.

Kids Basisturnen
8 en 9 jaar (°jaar 2014-2015)
WOENSDAG 16h00 - 17h15
Lidgeld: 195 euro

Jongeren Basisturnen
12 jaar en ouder (°jaar 2011 en ouder)
WOENSDAG 17h15 - 18h30
Lidgeld: 195 euro

Onze jeugd kan al tegen een stootje… Velen zijn reeds een aantal jaren lid en kennen het reilen en het zeilen van onze club. Het opwarmend gedeelte van de les is krachtig en doorgedreven. Handenstanden, radslagen, handen lopen, flik-flak en salto’s worden geoefend. De trainers proberen alle kinderen, met hun verschillende aanleg, maximale kansen te beiden om zich te ontplooien. We doen onze jongeren geloven in hun intrinsieke kwaliteiten en proberen elk kind zijn individuele grenzen te verleggen.

bottom of page